nedelja, 27. februar 2022

Estetsko popravilo zob





Zanima me, ali je možno iz popolnoma estetskih razlogov enko, dvojko in trojko zgoraj ustrezno obrusiti oz. popraviti tako, da bi le-ti bili v liniji. Navedeno tri zobe na obeh straneh zgornje čeljusti imam namreč nepravilno vraščene. Stara sem 35 let. Slišala sem že za možnost nošnje zobnega aparata, vendar se zanj nisem odločila, tudi zaradi narave svoje službe, kjer imam neprestano stik s strankami. Zanima me tudi, koliko časa traja poseg, koliko okrevanje, cena ipd.

S protetiko se da narediti marsikaj, toda če je položaj zob zelo spremenjen, se tudi s prevlekami ne bo dalo doseči dobrega estetskega učinka. Zob, še posebno če je živ, skušamo brusiti čim manj, le kolikor to zahteva material za izdelavo prevleke. Predvsem se pri brušenju skušamo izogniti zobni pulpi, da bi zob ostal živ. Včasih naše deli zahteva načrtno protetično indicirano (odločitev zaradi protetike) devitalizacijo zoba (zdravljenje zoba) in korekcijo smeri z izdelavo zatičkov. Vendar se danes sodobna zobozdravstvena oskrba pacientov temu lahko elegantno izogne z ortodontsko terapijo.

Vsekakor Vam bolj svetujem ortodontsko terapijo kot protetično rešitev problema. Zobni aparat je odraz skrbi zase, zato naj Vam ne bo nerodno, nosijo ga ljudje vseh starosti, zato pojdite vsaj po nasvet k ortodontu. Cena je odvisna od vrste terapije, ki jo izberete.



Ni komentarjev:

Objavite komentar