petek, 4. marec 2011

Strah pred zobozdravnikom? Tabletke so rešitev


Pozdravljeni!
Že celo svoje življenje me je na smrt strah zobozdravnikov. Vem, da ta neznosen strah izvira še iz otroštva. Zanima me ali bi lahko strah s čim zmanjšala...ali mogoče obstajajo kakšne posebne tablete...
lep pozdrav


Seveda. Obstajajo tablete, ki pomagajo, da nas je manj strah in imajo dobro lastnost, da se nam izkušnja po obisku ne zdi huda. Vendar kot vsa zdravila jih je potrebno odmerjati po pameti. Tableta nas pomiri, vendar zmanjša sposobnost upravljanja z vozili in stroji. Vzame se 1 uro pred obiskom, in 24 ur se ne sme upravljati s stroji ali voziti.

Predpiše jo zobozdravnik, ki poprej oceni, da res ne gre drugače. Da se strah zmanjša, je proces več obiskov na katerih se odločamo za kratke in manj invazivne posege ter poskrbimo za to, da so zagotovo neboleči. Pri tem pacientu sproti povemo kaj delamo. (Bi želeli lep nasmeh?) Sčasoma se tako tudi hud strah zmanjša ali izzveni. Pomembno je, da si izberete zobozdravnika, s katerim se boste ujeli in mu zaupali in tako bo uspeh zagotovljen. Skupaj bosta nizala pozitivne izkušnje in sčasoma k zobozdravniku ne boste več odšli s hudim strahom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar