torek, 21. december 2010

TePe Interdentalni gel s fluorom

Interdentalni (medzobni) prostori in fisurni sistemi zob (grabenčki na griznih površinah zob) so najbolj tvegana področja za razvoj kariesa, saj so najtežje dostopna za čiščenje.

V medzobne prostore lahko TePe Interdentalni gel nanesemo s TePe interdentalno (medzobno) ščetko, na fisurne sisteme zob (grabenčke na griznih površinah zob) pa ga lahko nanesemo s TePe Interdentalno (mezdobno) ščetko ali s TePe Interspace™ ščetko. Gel ima gostoto, ki preprečuje razlivanje, embalaža pa je prilagojena tako, da je nanos TePe Interdentalnega gela s fluorom popolnoma enostaven. Pokrovček embalaže lahko uporabimo kot skodelico, kamor pomakamo ščetko.

Z nanosom gela začnite najprej pri zadnjih zobeh, saj je tam najbolj tvegano področje za razvoj kariesa. Gel nanašajte na dobro očiščene zobe in ga ne izpirajte. TePe Interdentalni gel s fluorom je razvit v sodelovanju z oddelkom za kariologijo, ki se ukvarja s preučevanjem kariesa (zobne gnilobe) na Sahlgrenski akademiji Univerze v Gothenburgu na Švedskem (Department of Cariology, Sahlgrenska Academy, University of Gothenburg, Sweden).

Ni komentarjev:

Objavite komentar